Sommaröppet dagligen 17 juli - 7 Augusti!
Logotyp
Meny
Gården Gladhytt

Vår gård och det svarta guldet

Det svarta guldet...
...Nej, det är inte kaffe!

Prova gödsla dina plantor och rabatter med detta och se resultatet booma!

Självplock är gratis men stor spann på 20l tar vi 50kr för jobbet 😊Kontakta oss på 0704504039 för ök när man kan hämta.

Om Alpacka Gödsel:

Är det bra gödselmedel? Faktum är att många trädgårdsmästare tycker att denna typ av gödsel är en utmärkt näringskälla för optimal mark- och växthälsa.
Att använda alpackagödsel som gödsel är fördelaktigt. Även med sitt lägre organiska innehåll betraktas alpackagödsel som en rik jordbalsam. Alpackagödsel förbättrar markkvaliteten och dess förmåga att hålla kvar vatten. Det är också bra för växter, ger en hel del kväve och kalium och ungefär genomsnittliga nivåer av fosfor. Eftersom alpackagödsel finns i pelletsform och inte har samma komponenter som andra djurfoder, som kor och hästar, behöver den inte åldras eller komposteras före användning. Du kan sprida den direkt på trädgårdsväxter utan att bränna dem. Det bästa av allt är att det inte innehåller några ogräsfrön, så det är ingen oro att plocka groddar från trädgården efter applicering, som med vissa typer av gödsel. När du använder alpackagödsel kan du lägga det ovanpå trädgårdsjorden och sedan vattna det eller vänta och låt regnet hjälpa till att suga in det.

Dina växter kommer att frodas, dessutom kan det nästan luktfria alpackagödselmedlet till och med hjälpa till att avskräcka rådjur, eftersom de tycker att dess arom är stötande.

Kan man bo på Visingsö?

Vi bor här året runt med våra två små tjejer, och det är fantastiskt! Philipp är från Visingsö så det var därför vi hamnade här när vi skaffade barn.

Här är lugnt, tryggt och vackert. Alla hjälper varandra och ett välfungerande ´microsamhälle´ Det finns förskola, bibliotek, brandkår, ambulans och t. o.m bio året runt!

Fastigheten Gladhytt och gården är från 1862, med 8 byggnader och ca 9000 kvm tomt så har både vi människor och djuren mycket plats mitt i centrum!