Sommaröppet dagligen 17 juli - 7 Augusti!
Logotyp
Meny
Visingsö hamn

Vanliga frågor om Visingsö och gården

Var ligger Visingsö?

Visingsö ligger i södra delen av Sveriges näst största sjö, Vättern. Ett antal landskap gränsar till sjön Vättern men Visingsö ligger i Småland. Från Jönköping är det cirka 30 km till ön.

Hur stor är Visingsö?

Visingsö är 14 km lång och har en största bredd på 3 km. Den smalaste delen är endast 600 m.

Hur långt är det mellan Gränna och Visingsö?

Det är 6 km mellan färjeläget i Gränna och Visingsö. Med färjan tar det cirka 25 minuter över.

Hur kommer man till Visingsö?

Du kommer till ön med färja. Visingsötrafiken har tre bilfärjor: Braheborg, Ebba Brahe och Christina Brahe. Turslista och biljettpriser finner du på Visingsötrafikens hemsida.

Hur tar man sig runt på Visingsö?

Det bästa sättet att ta sig runt ön är med cykel. Det går också bra att åka runt med bilen. Cykelleden runt ön tar 3-4 timmar att cykla.

Kan man bo på Visingsö?

Ja, det finns flera boenden att välja mellan. Har du husbil kan du stå på hos oss på en ställplats med utsikt över alpackorna. Det finnns också hotell, pensionat och stugor som du kan hyra. Se mer på www.alltomvisingso.se eller kontakta oss för hjälp att förmedla rätt kontakt på ön!

Hur djupt är det i Vättern?

Det största djupet är 128 meter och är beläget strax söder om Visingsö.

Hitta hit

Adressen hit är: Norrbovägen 36, Visingsö.

Från färjan, så kör man bara efter alla andra bilar (finns bara typ en väg på ön ;). Man kör norrut och efter 1.5 km, så kommer ni köra förbi Coop, äldreboendet och precis där på höger sida lite längre fram kör ni in till Gladhytt. Där ser ni vår gårdsbutik där man bokar och betalar för sin alpackaupplevelse. Alpackornas hem ligger sen lite längre ner på gården, men på privat mark.

Slå oss en signal till Nathalie om ni inte hittar på 070-450 40 39.